Familie Bos enthousiast over het project en hun besparing

dhr Bos, pekela geeft gas!

Wellicht heeft u hem al voorbij zien komen in de webinar ‘Pekela bespaart gas!’. Hierin liet hij vol trots de voltooide installatie van de warmtepomp en zonnepanelen zien. Meneer Bos doet samen met zijn vrouw mee aan ons project en deelt graag zijn ervaringen met u.

Meteen vanaf het moment dat Boven Pekela als een proeftuin aardgasvrije wijken werd aangekondigd, heeft meneer Bos zich aangemeld voor het project. Als lid van de Coöperatie Pekela Duurzaam is hij altijd al geïnteresseerd geweest in techniek en energie(besparing). Dit project trok dan ook meteen zijn aandacht, zeker toen het vrijblijvend bleek en er een kosteloze energiescan wordt gemaakt van de woning.

Mede vanwege zijn leeftijd heeft hij nog net op tijd een lening kunnen aanvragen. Na je 75e is dit namelijk niet meer mogelijk bij de bank. ‘Gelukkig is het proces van de lening soepel verlopen’, vertelt meneer Bos. Met de ontvangen depositorekening konden hij en zijn vrouw de facturen van Becker, het installatiebedrijf, betalen.

Over Becker is de familie Bos heel tevreden. ‘De installatie werd gedaan door twee vriendelijke jongens, die mij alles op de voet lieten volgen. Ik heb ze zelfs nog even geholpen bij het uitdenken van de installatie. Zo hebben we de leiding tussen de warmtepomp en de Elga binnenunit zo mooi en praktisch mogelijk weggewerkt’, aldus meneer Bos.  

Het enige nadelige aspect van zijn deelname aan het project is de tijd die het hele proces
in beslag heeft genomen. Een groot deel van deze tijd was het wachten op de subsidies. Meneer en mevrouw Bos hebben namelijk gebruik gemaakt op de ISDE-subsidie en de projectsubsidie ‘Pekela geeft gas!’. Natuurlijk heeft Corona hier ook een rol in gespeeld.

Naast de installatie van de warmtepomp en de zonnepanelen heeft meneer Bos zelf nog de zolder geïsoleerd. Door isolatieplaten op de zoldervloer te plaatsen, blijft de benedenverdieping aangenaam warmer. De familie merkte meteen verschil.

Meneer en mevrouw Bos zouden iedereen aanraden om mee te doen met het project: ‘Als je alles goed indeelt qua installatie en financiën, dan valt het maandbedrag reuze mee.’

 

Wilt u ook zien hoe de gehele installatie bij meneer Bos eruitziet? Kijk dan onze webinar (vanaf 25:00): https://youtu.be/T58u2wh0LTE