Energieweek Pekela: fietstocht met gemeenteraad

Eén van de activiteiten uit de Energieweek Pekela was de fietstocht met de gemeenteraad door Boven Pekela. Enkele bewoners uit de werkgroep fietsten samen met een groepje gemeenteraadsleden vanaf De Riggel langs enkele woningen die meedoen aan het project ‘Pekela geeft gas!’ en dus gas besparen.

Uiteindelijk ging de fietstocht langs vier huizen, waarvan de bewoners met veel plezier hun ervaringen met het project en de werkelijke uitkomsten van de verduurzaming hebben gedeeld. Drie van deze woningen hebben een gasbesparing van 50% gerealiseerd en één woning is compleet aardgasvrij geworden.

Het was een gezellige, inspirerende en informatieve avond. Er was veel interactie tussen de raadsleden en de bewoners. De raadsleden stelden veel vragen en hebben nieuwe inzichten opgedaan. Ze waren positief verrast door wat het project concreet inhoudt en de resultaten waar de bewoners hen over vertelden.

Bij iedere woning stond een hapje/drankje klaar en er was echt even tijd voor een gesprek met de bewoners, wat vanuit beide kanten als leuk is ervaren.

Nogmaals bedankt aan alle bewoners, die hebben meegewerkt aan deze activiteit, en de gemeenteraadsleden die hebben meegefietst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.