Meer berichten zijn er niet

Zorg dat u er nu nog bij bent.

‘Pekela geeft gas!’

verdubbelt uw ISDE tot max. €5.000,-

Betaalbaar gas besparen


Welkom op de website van ‘Pekela geeft gas’

‘Pekela geeft gas!’ is een bewonersinitiatief waardoor bewoners tussen Ommelanderklap en Koppelsluis in Pekela extra subsidie kunnen krijgen bij het energiezuiniger maken van hun woningen.

Woont u in het proeftuingebied van Pekela en wilt u ook gas gaan besparen? Vraag dan vrijblijvend een kostenloze energiescan aan en kijk hoeveel extra voordeel u kunt krijgen.

Gas besparen

mannetje gas besparenOm ervoor te zorgen dat we ons benodigde gas helemaal zelf kunnen produceren, gaan we met alle bewoners gas besparen. Dat kan nu met een aantrekkelijke subsidie!

Eenvoudig tot wel 50% besparen op uw gasverbruik op een betaalbare manier, met enkele (kleine) aanpassingen aan uw huis.

Onderzoek groen gas

Het oorspronkelijke uitvoeringsplan bevat een deelproject groen gas waarin, door de werkgroep, mogelijkheden worden onderzocht om aardgas te vervangen door groen gas. In combinatie met de te realiseren gasbesparing hoeft er dan geen gebruik meer te worden gemaakt van het gas uit de Groningse bodem. Hierin heeft de werkgroep een adviserende en stimulerende rol. De werkgroep initieert zelf geen groengasprojecten.  Naast het deelproject groen gas wordt ook breder gekeken naar wat de mogelijkheden zijn m.b.t. grootschalige en lokale energieopwekking.

 

vragen??

Vragen?

Heeft u vragen over het project?
Vragen over het nieuwe aanbod?
Vragen over warmtepompen?
Vragen over zonnepanelen?
Vragen over  financieringsmogelijkheden?
Vragen over de subsidies?

Stuur via info@pekelageeftgas.nl een email naar de projectgroep om een afspraak te maken voor het beantwoorden uw vragen.

 

Tussenstand op 01-03-2023: Contact met: 206 huishoudens

Sinds begin van het project: Gasbesparing in proeftuin: 40% - 80% (bron: deelnemers)

Tussenstand op 01-03-2023: Gemiddelde uitgekeerde subsidie per huishouden: €3.056

Tussenstand op 01-03-2023: Aantal maatwerkadviezen: 162