Nieuwe subsidie-aanbieding ‘Pekela geeft gas!’ is goedgekeurd!

Afgelopen week is de nieuwe subsidie-aanbieding van ‘Pekela geeft gas!’ voor bewoners door de gemeenteraad goedgekeurd, samen met de nieuwe subsidieregeling. Dit betekent dat de subsidie vanuit het project vanaf nu een verdubbeling van de ISDE-subsidie is tot maximaal €5.000,-. De oude subsidieregeling, waarbij het subsidiebedrag werd berekend vanuit een terugverdientijd van 8 jaar, is niet meer actief. Door de huidige gasprijzen bleken veel bewoners hierdoor geen recht meer te hebben op subsidie of recht te hebben op een laag subsidiebedrag.

De nieuwe aanbieding en subsidieregeling van ‘Pekela geeft gas!’ gaat uit van een verdubbeling van de ISDE-subsidie, tot maximaal €5.000,-. Hiernaast ziet u de nieuwe aanbieding.

Quick-Fit Basis bestaat uit dezelfde maatregelen als in de vorige aanbieding: hybride warmtepomp in combinatie met zonnepanelen en kierdichting. Voor de hybride warmtepomp verdubbelen wij de ISDE-subsidie tot maximaal €2.500,-. Het implementatieplan voor de hybride warmtepomp (voorheen het maatwerkadvies) is nog steeds kosteloos voor u als bewoner.

Quick-Fit Vrije Keuze is nieuw in deze aanbieding. Wilt u naast of in plaats van een hybride warmtepomp andere aardgasbesparende maatregelen binnen de ISDE-subsidie uitvoeren in uw woning? Dan kunt u hiervoor (ook) maximaal €2.500,- subsidie ontvangen (verdubbeling van de ISDE-subsidie) vanuit het project.. In totaal kunt u dus maximaal €5.000,- subsidie vanuit het project ontvangen.

ISDE staat voor Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing. Dit is een subsidie vanuit de Rijksoverheid voor woningeigenaren in Nederland. Als u uw woning gaat verduurzamen, kunt u subsidie ontvangen voor verschillende besparingsmaatregelen. Dit zijn onder andere (hybride) warmtepomp, zonneboiler en isolatiemaatregelen. Als u twee maatregelen of meer laat uitvoeren, krijgt u tot ongeveer 30% van de kosten als subsidie terug. Vanaf 2 januari 2023 hoeft u maar één maatregel uit te voeren in uw woning, om ISDE-subsidie te kunnen ontvangen.

Heeft u vragen over deze nieuwe aanbieding of wilt u meer informatie over het project? Dan kunt u mailen naar info@pekelageeftgas.nl of bellen naar 085 – 301 52 62.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.